Prednosti za decu

Naša škola baleta “Razigrano Stopalo” nastala je iz velike ljubavi prema ovoj igri kao i ogromnoj želji da se sva njena lepota, ali sve koristi koje ona pruža prenesu na nove generacije. Bez obzira kojeg ste uzrasta Vi ili Vaše dete, upis je moguć samo ako imate želju. U našoj školi radimo sa svim generacijama, prilagođavajući stil rada i aktivnosti uzrastu – od najmlađeg uzrasta koji želi profesionalno da se bavi baletom, pa do odraslih koji su zainteresovani za rekreativnu formu.  

Iako, mnogi koji se nisu bavili ovom elegantnom umetnošću veruju da balet utiče loše na telo, tačnije da postoji mogućnost da deformiše kičmu i stopala – sasvim je suprotno. Upravo se treninzima i vežbama koji se rade na našim časovima jača kičmeni stub, što pomaže leđima i utiče na pravilno držanje tela, odnosno kičme i ramena. 

Pokreti koje učimo i izvodimo na časovima direktno pozitivno utiču na:

– razvoj koštano-mišićnog sistema

– oblikovanje i zatezanje tela aktivirajući sve mišiće

– poboljšanje cirkulacije

– učenje pravilnog disanja

– učenje različite mimike lica

Tako da je, ustvari, dokazano da je za osobe sa nekim deformitetom kičme ili ravnim stopalima balet idealan izbor.

Ne smemo zaboraviti i na druge benefite baleta kao što su razvoj:

– fleksibilnosti, agilnost 

– kognitivnih funkcija

– kreativnosti

– smisla za ritam

– muzikalnosti

– samopouzdanja

– redukcija stresa

Svaki pokret i korak u baletu je skladan, a da bi se pravilno izveo potrebno je angažovati i um, što zahteva koncentraciju, a pri tome se poboljšava sposobnost i veština pažnje, pamćenja, discipline i učenja. Sa svakim naučenim korakom deca i odrasli imaju osećaj zadovoljstva, uspeha i ispunjenosti što direktno utiče na njihovo samopouzdanje. Ovaj segment je posebno bitan za naše najmlađe polaznike – da razviju pozitivan odnos prema sebi kao i da steknu samopouzdanje koje će se posle preneti i u druge sfere života. 

Balet je vrlo zanimljiva i specifična umetnost u kojoj se ni jedan pokret ne sme izvoditi naglo, niti sa zgrčenim mišićima. Velika pažnja se daje zagrevanju, vežbama, individualnoj pripremi i mogućnostima osobe. Elementi koji se uvežbavaju su kontrolisani i rade se sa istegnutim mišićima u daljinu, što omogućava formiranje lepo oblikovanog tela i boljeg držanja.

Gde god se priča o grupnom radu tu su i prijateljstva i razonoda. Samim tim, možemo se pohvaliti da se u našoj školi baleta prave nova poznanstva i prava prijateljstva, bez kojih ne bismo mogli ni da održimo kvalitetan rad svih ovih godina. 

Stoga, preostaje Vam samo da nas kontaktirate i da nam se pridružite! 

Prvi čas je besplatan.